Afspraak maken?

Teun Custers

 

Specialist in lichamelijke fitheid

 

Mijn achtergrond

Opleidingen

Na het afronden van mijn VWO-opleiding, ben ik gaan zoeken welke opleiding en welk werkveld het beste bij mij paste. Uiteindelijk ben ik begonnen aan de HBO-opleiding sport en bewegingseducatie, waarin ik de richting Sport & Wellness heb gekozen. Deze richting specialiseert zich in het in kaart brengen van het menselijk lichaam en hoe je moet trainen om je doelstellingen zo effectief mogelijk te bereiken. Voor zowel topsporters, als recreatieve sporters, als sporters met een handicap. Een zeer brede en interessante opleiding. Deze opleiding is belangrijk geweest voor mijn theoretische kennis en praktische ervaring tijdens het begeleiden van deze doelgroepen.

Na deze opleiding heb ik Bewegingswetenschappen in Maastricht gestudeerd om meer diepgang te krijgen over de theorie achter het bewegen van het menselijk lichaam. Deze opleiding is zeer belangrijk geweest om specialistische kennis te ontwikkelen om mijn klanten nog beter en specifieker te begeleiden.

Ervaring

Vanaf 2005 ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het cardio-fitness gedeelte van FitFactory te Eersel. Een succesvol fitnesscentrum die toen van de grond af aan opgebouwd moest worden.  De persoonlijke aandacht werd toen centraal gezet, waarin elke sporter aan de hand van een intake procedure een persoonlijk schema kreeg, met de juiste begeleiding op de vloer.

Hierna ben ik verder gegaan in het begeleiden van specifieke doelgroepen bij SportAssistance waar persoonlijke begeleiding voorop staat. Hierin ben ik opgeleid tot Wellness Sporttester, waarop inspanningstesten op wetenschappelijke basis worden uitgewerkt. Dit resulteert tot zeer persoonlijke en gedetailleerde informatie over de beginsituatie van een sporter.

Test en Trainingsadvies & Trainingscentrum

Na deze opleidingen en de opgedane ervaring ben ik in 2009 gestart met Test en Trainingsadvies. Een bedrijf die sporters begeleidt in het bereiken van hun doelstellingen. Doormiddel van uitgebreide inspanningstesten, een duidelijke anamnese en aandacht voor de dagelijkse activiteiten van de klant wordt een persoonlijk schema opgezet.
De doelgroepen zijn zeer divers. Van topsporters, recreatieve sporters, tot het verhelpen van rugklachten, nekklachten, RSI klachten tot het begeleiden van reuma patiënten, hartrevalidatie patiënten en oncologie patiënten.

Hierbij ben ik verantwoord geweest voor het opzetten van het uiteindelijke genaamd: Trainingscentrum Teun & Paul

Gastdocent Fontys Sporthogeschool

Vanaf 2012 ben ik actief als gastdocent aan de Fontys Sporthogeschool. Hierbij geef ik allerlei verschillende lessen over inspanningsfysiologie, welvaartsziekten, testen en meten, etc.
Daarnaast ben ik als externe specialist aanwezig bij afstudeerscripties. Vanuit de praktijk bekijk ik of de studenten het niveau hebben om als professional in het werkveld te treden.

 

 

 

Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie